Pappagallo

Pappagallo

KISZERELÉS: 4L, 15L

LEÍRÁS Egyedülállóan kiváló légáteresztő képességű, vinilgyanta alapú, vizes bázisú temperás falfesték.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK A Pappagallo egy kiváló légáteresztő képességű, fedőképességű és ecsettel könnyen felhordható termék. Kristályos kálcium-karbonátot tartalmaz, mely szép fehérséget kölcsönöz a terméknek. Illatosított, az ökológiai szabályoknak megfelelően készített termék.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK A Pappagallo kizárólag beltéri használatra, főként mennyezetek, fürdőszobák és konyhák festésére alkalmas termék. Alkalmazható régi, meszes falakra is, melyek közvetlenül felülfesthetők, ha jó állapotban vannak. Ellenkező esetben a felületet egy réteg Superfix mélyalapozóval szükséges átvonni.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Szín:  fehér
Fizikai állapot:  matt
Sűrűség:  1.7 kg/lt +/- 0.05
Viszkozitás 25°C-on:   4500 - 6000 cps
Pormentes idő 20°C-on:  30 perc
Száradási idő 20°C-on:  3 óra 
Fedőfesthetőség 20°C-on: 8-12 óra 
Relatív páratartalom felhordáskor (RP):   max 75 % 
Légáteresztő képesség:  nagyon jó
Gyúlékonyság: nem gyúlékony

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE A kezeledő felületet gondosan meg kell tisztítani, eltávolítva az esetleges penészfoltokat és a régi málló vagy porló festéket. Csiszolással csökkenteni kell a vízesedési és penészfoltokat. A felületről el kell távolítani a zsír-, olaj- és egyéb olyan foltokat, amelyek befolyásolhatják az anyag tapadását. A kezelendő felületnek megfelelően száraznak kell lennie.

FELHORDÁS A Pappagallo felhordása végezhető szükség szerint ecsettel, hengerrel vagy szórással. Felhordás előtt győződjön meg arról, hogy a kezelendő felület mentes portól és régi porló festéktől. Ha szükséges, ajánlott a felületet finomszemcsés csiszolópapírral átcsiszolni és Superfix mélyalapozóval lealapozni.

HÍGÍTÁS A festéket vízzel, a felhordás módjától függően maximum 40%-os arányban szükséges hígítani. Az eszközök tisztítására víz használható.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1 liter készítmény 1 rétegben 6-8 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot. Biztosítson kereszthuzatot a helyiségben.

 

  • Link #1
  • Link #2
  • Link #1
  • Link #2