Velluta

Velluta

KISZERELÉS: 2,5L, 5L, 14L

LEÍRÁS Vinilgyanta alapú, részben mosható beltéri falfesték.  

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK A Velluta könnyen felvihető, kiadós beltéri festék, melyre jellemző, hogy igen jól átereszti a párát. Különleges összetételének köszönhetően a Velluta igen jó kopásállóságu, és kiválóan fedi a felületet felvitelkor. A termék illatanyagot is tartalmaz, fertőtlenítő hatású, ráadásul kiválóan tapad és jól hígítható.  

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK A Velluta festék bármilyen beltéri felület festésére ideálisan használható (cement, beton és gipsz alapú és gipszkarton felületekre). Régi mész alapú festésekre is felvihető, ha azok jó állapotban vannak és közvetlenül felülfesthetők, máskülönben pedig elegendő egy réteg akril rögzítővel lekenni őket (Superfix).  

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Szín: fehér  
Megjelenés: opálos  
Sűrűség: 1,7 kg/liter  
Viszkozitás 25 °C-on: 4500 cps  
Tixotrópiás indexszám: 1,9
 Felületi száradás 20 °C-on: 30 perc után  
Teljes száradás 20 °C-on: 3 óra után
 Felülfesthetőség 20 °C-on: 8-12 óra után  

FELHORDÁS A Velluta ecsettel, hengerrel vagy szórással vihető fel, szükség szerint. A festendő felületen ne legyen por vagy régi hámló festék. Ilyen esetben le kell csiszolni a felületet finom dörzspapírral és Superfix rögzítővel kell fixálni.   HÍGÍTÁS A terméket csapvízzel lehet hígítani, max. 30-35%-ig (szórás esetén).  

KIADÓSSÁG A kiadósság függ a festendő felülettől. Átlagosan 1 vödör Velluta festék 1 rétegben kb. 7-8m2 felületre elegendő egy rétegben.  

ELTARTHATÓSÁG Az eredeti felbontatlan tárolóedényekben, fagytól, és a túl nagy hőtől védve a termék kb. 12 hónapig tartható el.  

FIGYELMEZTETÉSEK A termék normál használat esetén nem káros a felhasználó személyekre. Munka közben tilos enni és dohányozni. Használata során személyi védőeszközöket kell viselni, mint védőkesztyű, védőszemüveg és védőmaszk, valamint nyitva kell tartani az ajtókat és ablakokat. 

  • Link #1
  • Link #2
  • Link #1
  • Link #2