Air Sint U

Air Sint U

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 25kg, 

LEÍRÁS Gyors száradású korróziógátló alapozó.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: Egykomponensű, alkidgyanta és cinkfoszfát alapú termék. Az Air Sint U jellemzően gyorsan szárad, jól tapad, és igen jól fed, matt bevonatot képez a kezelt felületen, fokozottan ellenáll a víznek és az időjárási hatásoknak.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: Az Air Sint U jól alkalmazható bármilyen vasból készült felület alapozására,  gyorsan száradó szintetikus festékekkel való festés előtt. Egyszerűen kezelhető készítmény, mely jól használható ipari és otthoni környezetben is. 
 
MŰSZAKI JELLEMZŐK

Színek: vörös, szürke, fehér, fekete
Fajsúly 20 °C-on: 1,55 kg/liter +/- 5%
Szárazanyag (súly-%): 75% +/- 2%
Tixotróp index: 2,2-2,5
Viszkozitás 25°C-on: 3500 – 4000 cps
Felületi száradás 20°C-on, RP 60%: 15 perc
Felülfesthetőség 20°C-on: 2 óra
Teljes száradás 20°C-on: 4 óra
Teljes kötési idő: 7 nap
Ajánlott rétegvastagság: 60-70 mikron (két rétegben)

FELHORDÁS: Az Air Sint U alapozót elsősorban szórással kell felhordani, szükség esetén vagy kisebb javításokhoz ecsetet is lehet használni.  Hasonlóan más korróziógátló kezelésekhez, a felület előkészítése alapvető fontosságú. A hordozófelületet gondosan meg kell tisztítani és megfelelő oldószerrel zsírtalanítani kell. Célszerű homokfúvást alkalmazni a még jobb eredmény elérése érdekében. Az Air Sint U termékkel kezelt felületeket 10 napon belül el kell látni a végső bevonattal.

HÍGÍTÁS: A készítményt nitrohígítóval lehet hígítani, max. 10 % mértékben. A használt eszközök nitróhígítóval vagy tiszta acetonnal tisztíthatóak.

KIADÓSSÁG: A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1 kg termék nagyjából 8-10 m2 felület bevonásához elegendő. 

ELTARTHATÓSÁG: Eredeti, felbontatlan tárolóedényekben, fagytól és túl nagy hőtől védve a termék kb. 12 hónapig tartható el.

FIGYELMEZTETÉSEK: A termék normál használat esetén nem káros a felhasználó személyekre. Munka közben tilos enni, inni és dohányozni. Használat során egyéni védőfelszerelést kell viselni, mint védőkesztyű, védőszemüveg és védőmaszk.