Buonissimo

Buonissimo

KISZERELÉS: 5L, 15L

LEÍRÁS  Akrilgyanta bázisú beltéri légáteresztő mosható festék. 
 
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK  A Magnesite Buonissimo egy különleges dekoratív festék, mely kiváló fedőképessége mellett nagyon jó légáteresztő képességgel is rendelkezik. A festék jó minőségű szintetikus  gyantaemulziókat, mikronizált töltőanyagokat, adalékanyagokat, cellulózt és baktériumölő anyagokat tartalmaz. A termék alkalmazható különböző típusú cement, gipsz alapú és gipszkarton felületekre. A felhordást követően matt, bársonyos érintésű felületet kapunk. Ezeket a jellegzetességeit a felület hosszú távon megőrzi. 
 
ALKALMAZÁSI TERÜLETEK  Ideális beltéri falfelületek (nappalik, szobák, iskolatermek, közösségi házak,     stb.) festésére, mivel a festéket nagy fedő- és légáteresztő képesség jellemzi. Nem ajánlott a készítményt rossz légköri körülményeknek kitett kültéri  falfelületekre alkalmazni. 
 
 MECHANIKAI  TULAJDONSÁGOK  

Színek:  fehér és színskála 
Fényesség:  matt
Sűrűség:  1.65 kg/lt +/- 0.05
Brookfield viszkozitás 25 °C –on:  6000 - 8000 cps
Mosás ellenállóság:
UV sugarakkal szembeni ellenállás:  jó
Színtartósság:  nagyon jó
Gyúlékonyság:   nem gyúlékony
Légáteresztő képesség:   nagyon jó
Felhordási hőmérséklet :  +5°C és +35°C között
Ph:  8 – 9 
 
 A FELÜLET   A kezelendő felületet gondosan meg kell tisztítani, eltávolítva az esetleges penészfoltokat és a régi máló vagy porló festéket. Csiszolással csökkenteni kell a vizesedési és penészfoltokat. A felületről el kell távolítani a zsír-, olaj-  és egyéb olyan foltokat, amelyek befolyásolhatják az anyag tapadását a felülethez. A kezelendő felületnek megfelelően száraznak kell lennie. 
 
FELHORDÁS   A Magnesite Buonissimo szükség szerint felhordható ecsettel, hengerrel  vagy szórással.A kezelendő felületnek mentesnek kell lennie portól és régi máló festéktől. Ajánlott a felületet finomszemcsés csiszolópapírral átcsiszolni és Superfix mélyalapozóval lealapozni. A Magnesite Buonissimot két rétegben ajánlott felhordani a felületre. A második réteg felvitele előtt a relatív páratartalomtól és a hőmérséklettől függően 8-12 órának kell eltelnie. A készítmény felhordása idején a padlót és a helységben található tárgyakat gondosan le kell takarni, mivel a véletlenül lecsöppenő festék rendkívül nehezen távolítható el! 
 
HÍGÍTÁS    A festéket vízzel és a felhordási módtól függően maximum 20%-os arányban   lehet hígítani. Az eszközök tisztítására víz használható. 
 
ELMÉLETI KIADÓSSÁG  A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1L készítmény  1 rétegben 6- 8 m2 felület kezelésére elegendő.