EcoTintal

EcoTintal

KISZERELÉS: 5L, 15L

LEÍRÁS  Egyedülállóan kiváló légáteresztő képességű, vinilgyanta alapú, vizes bázisú temperás falfesték. 
 
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK  Az EcoTintal egy kiváló légáteresztő képességű. A pára és légáteresztő képessége szinte teljesen azonos a mészalapú festékekkel. Fedőképessége igen jó, hengerrel és ecsettel könnyen felhordható termék. Kristályos kálcium-karbonát tartalmú, mely szép fehérséget kölcsönöz a terméknek. 98% ásványi anyagot és 2% diszperziós kötőanyagot tartalmaz.  Illatosított, az ökológiai szabályoknak megfelelően készített termék.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK Az EcoTintal kizárólag beltéri használatra, főként mennyezetek, fürdőszobák és konyhák festésére  alkalmas termék. Alkalmazható régi, meszes falakra is, melyek közvetlenül felülfesthetők, ha jó állapotban vannak. Ellenkező esetben a felületet egy réteg mélyalapozóval (Superfix) szükséges átvonni.  

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Szín: fehér
Fizikai állapot:   matt 
Sűrűség: 1.7 kg/lt   +/- 0.09
Viszkozitás 25°C-on: 4500 - 6000 cps
Pormentes idő 20°C-on:   30 perc
Száradási idő 20°C-on: 3 óra
Fedőfesthetőség 20°C-on:  8-12 óra
Relatív páratartalom felhordáskor (RP): max 75 %
Légáteresztő képesség: nagyon jó 
Gyúlékonyság: nem gyúlékony

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE A kezeledő felületet gondosan meg kell tisztítani, eltávolítva az esetleges penészfoltokat és a régi málló vagy porló festéket. Csiszolással csökkenteni kell a vízesedési és penészfoltokat. A felületről el kell távolítani a zsír-, olaj- és egyéb olyan foltokat, amelyek befolyásolhatják az anyag tapadását. A kezelendő felületnek megfelelően száraznak kell lennie.

FELHORDÁS Az EcoTintal felhordása végezhető szükség szerint ecsettel, hengerrel vagy szórással. Felhordás előtt győződjön meg arról, hogy a kezelendő felület mentes portól és régi porló festéktől. Ha szükséges, ajánlott a felületet finomszemcsés csiszolópapírral átcsiszolni és Superfix mélyalapozóval lealapozni.

HÍGÍTÁS A festéket vízzel, a felhordás módjától függően maximum 40%-os arányban szükséges hígítani. Az eszközök tisztítására víz használható.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1 liter készítmény 1 rétegben 6-8 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot. Biztosítson kereszthuzatot a helyiségben.