Epolack Water Finish (Fényes, Matt)

Epolack Water Finish (Fényes, Matt)

LEÍRÁS: Kétkomponensű, vízoldható, karcálló, átlátszó, UV sugaraknak ellenálló epoxi bevonat

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: Az Epolac Water finish egy új generációs kétkomponensű, módosított nanostrukturált epoxigyanta alapú, vízoldható, alacsony viszkozitású termék. Jól tapad különféle felületekhez, mint beton, mikrotop felületek, kő, vas, acél, fémlemez, fa, jól ellenáll savakkal és oldószerekkel szemben, nagyon jól ellenáll a lúgoknak, jól ellenáll kopással- és forgalommal szemben, jó légáteresztő képességű, fénynek nagyon jól ellenáll.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET: Az Epolac Water finish egy speciális, beton, műgyanta, laminált és fából készült felületek, például ajtók, ablakok, bútorok, stb. védelmére és bevonására alkalmas átlátszó zománc bevonat. A termék ideális medencék és kádak védőbevonataként.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK (Jellemző értékek)

Szín  tejszerű fehér
Megjelenés  folyadék
Verzió  fényes vagy selyemfényű
Brookfield-viszkozitás 25 °C-on 500-900 cps
Sűrűség 20 °C-on 1.05 Kg/l ± 0.05
A : B katalízis arány, fényes változat (A = bázis, B = edző) 100:37
A : B katalízis arány, matt változat (A = bázis, B = edző) 3 :1
Fazékidő (10 %-al felhígított termék) 20 °C-on 40 perc
Pormentes idő 20 °C-on 3 óra
Fedőfesthető 20 °C-on 6 óra
Polimerizálódási idő 20 °C-on 12 óra
Járhatóság 24 óra
Használatba vétel 4 nap
Felhordási hőmérséklet +7°C és +35°C között
Gyúlékonyság nem gyúlékony
Ajánlott száraz film vastagság 40-50 μm

ELŐKÉSZÍTÉS: A kezelendő felületnek tisztának, száraznak, olajtól, zsírtól, festékmaradványoktól és egyéb könnyen eltávolítható maradványoktól mentesnek kell lennie. Tisztítsa meg minden fajta szennyező anyagtól. A felületnek oldhatatlan sóktól mentesnek kell lennie. A felületet enyhe gépi csiszolással kell kezelni. A frissen felhordott termék tejszerű fehér színű, a száradási folyamat során válik átlátszóvá. Kerülje a termék alkalmazását nem megfelelő időjárási körülmények között, semmiképp ne alkalmazza +7 °C alatti hőmérséklet esetén.

FELHORDÁS: A felhordás történhet ecsettel, hengerrel vagy szórással. Megjegyzés Fontos A felhordás minőségét befolyásolják a rendelkezésre álló eszközök és a felhordás körülményei, mint a hőmérséklet, relatív páratartalom és a felület portartalma. Első alkalmazás esetén az optimális műszaki és esztétikai eredmény eléréséhez előzetes próba végzése javasolt.

A termék +7 °C és +35 °C közötti hőmérsékleten és maximum 70% relatív páratartalom esetén alkalmazható.

Felnyitást követően gondosan keverjen fel minden komponenst.

A megadott arányok szerint alaposan keverje össze a két összetevőt.

HÍGÍTÁS: A terméket 10-15 %-os arányban vízzel kell hígítani

A katalizált termék nagyjából 40 percig használható fel (szobahőmérséklet esetén), az összekevert anyag mennyiségét ennek figyelembe vételével szükséges meghatározni, garantálva ezzel az optimális feldolgozhatóságot.

A száradási folyamat során a felület „pormentes” 20 °C-on 3 óra elteltével, fedőfesthető 20 °C-on 6 óra elteltével, a teljes kikeményedési idő 20 °C-on 12 óra.

Az elméleti kiadósság függ a megmunkálandó felület típusától. Átlagban 1 kg termék (A+B) 8-10 m2 felületre elegendő.

TÁROLÁS Óvja a terméket fagytól, hőforrástól és közvetlen napsütéstől. Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tartható el.