Epozink 75

Epozink 75

KISZERELÉS: 6+1kg, 18+3kg

LEÍRÁS Kétkomponensű epoxi alapozó (hideghorgany).

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Fokozottan korróziógátló hatású, kétkomponensű, epoxi gyanta és cinkpor alapú termék, poliamid bázisú edzővel.  Az Epozink 75 az olvasztott cinkbe merítéshez hasonló mértékű védelmet nyújt a rozsdával szemben és határozottan jobban véd a hagyományos korróziógátló festékeknél. Gyorsan szárad, és kiválóan tapad bármilyen fém hordozófelületre. 
 
ALKALMAZÁSI TERÜLET Kiválóan használható a katalizált és szintetikus festékekkel festett felületek előkészítésére. Igen jó védelmet nyújt a fémszerkezetek, oszlopok, állványzatok, silók, csővezetékek, víznyomásos vezetékek és berendezések oxidálódásával szemben. 
 
MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK 

Szín:   szürke
Szárazanyag:   85% +/- 2%
A száraz film cinktartalma:   > 87 %
Sűrűség 20 °C-on:  2.7 kg/lt. +/- 0.05 
Keverési (A : B) és súlyarány (A = bázis; B = edző):   6 : 1 
Keverési térfogatarány A : B:   84 : 16
Fazékidő (felhasználhatósági idő):   8 óra
Pormentes idő 25 °C-on, RP 60 %:   18 perc
Fedőfesthető 25 °C-on:  80 perc 
Teljes polimerizálódási idő:  48 óra
Alkalmazható vastagság:   50 - 100 mikron
Tapadás homokfúvott felülethez:   100 %
Ütésállóság:  jó
Hőállóság:   -20°C-tól +80°C-ig
Dörzsállóság:   jó 
 

A MASSZA ELŐKÉSZÍTÉSE 
Keverőgép segítségével keverje el az A komponensben esetlegesen leülepedett festéket.  Gondosan keverjük össze a két komponenst a megadott arányban. A terméket Epoxi hígítóval  kell maximum 5%.-os arárnyban hígítani. 
 
FELHORDÁS Hasonlóan más korróziógátló kezelésekhez, a felület előkészítése alapvető fontosságú. A hordozófelületet gondosan meg kell tisztítani és megfelelő oldószerrel zsírtalanítani kell. Még jobb eredmény elérése érdekében célszerű  a fémfelületen SA 2,5 típusú homokfúvást végezni. A felhordás szükség szerint végezhető ecsettel, hengerrel vagy szórással. Az Epozink 75 festékkel kezelt felületekre ajánlott a felhordástól számított 10 napon belül közbenső epoxi réteget felhordani

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1 kg készítmény (A+B) nagyjából 3 m2 felület kezelésére elegendő, 80-90 mikron vastagságban


 TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 6 hónapig tárolható. 
 
FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.