Intonacryl

Intonacryl

KISZERELÉS: 25 kg

LEÍRÁS: Kültéri, dekoratív, plasztikus nemesvakolat.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: Az Intonacril egy szintetikus nemesvakolat, melynek alkalmazásával egy lépésben megtörténik a falfelület vakolása és díszítése is. Az Intonacril nagy rétegvastagságú, “simított vakolat” hatású védőbevonatot képez a homlokzatokon. A készítmény nagy rétegvastagságban (kb 2 mm) való alkalmazásával javíthatók a hordozófelület hibái. Az Intonacril teljesen hozzátapad a kezelt felülethez, ezzel fokozott védelmet biztosít. Az Intonacril plasztikus termék, ezért a felületen a nagy rétegvastagság ellenére sem képződnek repedések. A bevonat jól ellenáll az időjárás viszontagságainak és a szmognak. Jó légáteresztő, vízlepergető, ezért az esővel szemben fokozott védelmet biztosít. 

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: Az Intonacril falbevonat ajánlott új vagy restaurált vakolatokra, történelmi és műemléki épületek, stb. bevonataként. Főként kültéri használatra alkalmas. 
VOC OSZTÁLYOZÁS • Intonacril kód: VOC EU felső érték (2004/42/EK irányelv) A kategória (festékek és lakkok) c típusú (ásványi anyagból készült külső falak bevonóanyaga) / BA (vizes alapú) 75 gr/l (2007) 40 gr/l (2010) maximum 20 gr/l VOC-ot tartalmaz.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Szín: színskála
Sűrűség: 1,75 kg/lt +/- 0.05
Fizikai állapot: matt
Viszkozitás 25 °C-on: 20000 - 25000 cps 
Teljes száradási idő 20 °C-on: 24 óra 
Felhordási hőmérséklet: +7°C és +30°C között 
Hőállóság:  -15°C és +70°C között
U.V. sugarakkal szembeni ellenállás:  nagyon jó
Ellenállási képesség tengeri környezetben: 
Ellenállási képesség ipari környezetben: 
Ajánlott rétegvastagság: 1-től 3 mm-ig
Gyúlékonyság: nem gyúlékony
A felhordáshoz szükséges relatív páratartalom (RP): max 75 %
 

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE: Frissen falazott hordozófelület esetén győződjön meg arról, hogy a fal jól kiszáradt (a falazástól eltelt legalább 30 nap). Régi falfelületeknél a felületnek megfelelően száraznak kell lennie, ne alkalmazza a terméket vizesedő falakra. Teljes száradásig a már megmunkált felületet óvja esőtől, fagytól és ködtől. A kezeledő felületet gondosan meg kell tisztítani, eltávolítva az esetleges penészfoltokat és a régi málló vagy porló festéket. Csiszolással csökkenteni kell a vízesedési és penészfoltokat. A felületről el kell távolítani a zsír-, olaj- és egyéb olyan foltokat, amelyek csökkenthetik a bevonat tapadását. 

FELHORDÁS: Használat előtt ajánlott keverőgép segítségével alacsony fordulatszámon jól összekeverni az anyagot. A felületet le kell alapozni egy réteg Superfix mélyalapozóval és egy réteg Poliquarz kvarc alapú vakolatalapozóval, mellyel biztosítjuk a felületi szín egységességét. A második réteg felvitelét követően, 10-15 perc után, meg lehet kezdeni a végső struktúra kialakítását, melyet a kívánt végső felületképző rétegtől függően különféle megmunkálási technikákkal kell végrehajtani: Műanyag vagy hugarocell simító használatával sima hatású, szivacsos simítóval enyhén érdes felületet kapunk. Erős szélben kerülje a munkálatok végzését. A felhordás során takarja le az üveg, kerámia, műanyag, fém és terméskő felületeket.

 HÍGÍTÁS: A termék felhasználásra kész, nincs szükség hígításra. A viszkozitás esetleges módosítására és az eszközök tisztítására ivóvizet kell használni. 

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: Jó minőségű bevonathoz a kezelendő felülettől függően 2 - 2,5 kg/m2 anyag szükséges.tehát egy vödör anyag 10 m2 felület kezelésére elegendő. Szükséges mennyiség felméréséhez ajánlott próbafelhordást végezni. 

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot. Biztosítson kereszthuzatot a helyiségben. BELÉLEGZÉSKOR: Vigye a sérültet friss levegőre. Nehézkes lélegzés esetén alkalmazzon mesterséges lélegeztetést és forduljon orvoshoz. LENYELÉSKOR: Azonnal orvoshoz kell fordulni. Hánytatni csak az orvos utasítására szabad. Eszméletlen személynek soha nem szabad semmit adni szájon át. SZEMBE JUTVA, BŐRREL ÉRINTKEZVE: Azonnal öblögessünk bőséges vízzel, ha az irritáció továbbra is fennáll, orvoshoz kell fordulni. További információk a termék biztonsági adatlapján olvashatók.

EGYÉNI VÉDELEM: Tartsa be az ipari higiéniai szabályokat, használjon megfelelő egyéni védőfelszerelést, mint védőkesztyű és munkaruha. Az anyag alkalmazása közben nem szabad enni, inni és dohányozni. Mosson kezet bő szappanos vízzel étkezés előtt és az anyag használata után. Ajánlott orvos által meghatározott időközönként egészségügyi ellenőrzésen résztvenni.