Magnesite Extra

Magnesite Extra

KISZERELÉS: 10L

 

Leírás

Akrilgyanta alapú, magnézium-ásványokkal dúsított, szuper lemosható, jó fedőképességű és légáteresztő felületi festék, beltéri/kültéri használatra.

 

Általános jellemzők

A Magnesite Extra különleges dekoratív festék kiválóan fedi a falat, és fokozottan légáteresztő tulajdonságú. Összetevők: kiváló minőségű, emulziós szintetikus gyanták, mikroszemcsés töltőanyagok, adalékanyagok, cellulóz és baktériumölő szerek. A termék különféle beton, gipsz, gipszkarton stb. alapú hordozófelületekre felvihető. Felvitel után opálos kinézetű, selymes tapintású felületet hoz létre. Ezeket a tulajdonságait sokáig megtartja. Kifejlesztésekor a szakemberek igényeit tartottuk szem előtt – gyakorlati alkalmazhatóság, gyors megmunkálhatóság, és biztos eredmény – a Magnesite Extra a kutatási és fejlesztési laboratóriumokban vizsgált és kiválasztott összetevőknek köszönheti kiváló tulajdonságait.

 

Előnyök:

Kiváló takaró hatás.

Közvetlenül felvihető gipszkartonra is, két réteg Magnesite Extra elegendő a tökéletes és egységes végeredményhez. (Beltérben)

Igen jól mosható.

Rendkívül tartós.

A szennyeződések alig tapadnak meg rajta.

Fokozott fényességű.

 

Alkalmazási területek

Ideálisan használható belső/külső falak festésére (szalonok, szobák, iskolák, közösségi helyiségek stb.), mert igen jól fed, és fokozottan páraáteresztő.

Igen jól használható falak és mennyezetek védelmére és dekorálására, mindenféle ásványi vakolat, rostcement, beton, gipszkarton, üvegszálas panel, valamint domborműves függönyfalak festésére alkalmas.

 

COV besorolás

Magnesite Extra kód

A VOC EU határértéke (2004/42/CE irányelv) A. kategória (festékek és lakkok), C típus (külső falak, ásványi alapú hordozófelülettel) / BA (vízalapú) 75 g/l (2007), 30 g/l (2010), max. 20 g/l illékony szerves vegyületet tartalmaz (VOC).

 

Műszaki jellemzők

Színek

Megjelenés

Sűrűség

Brookfield-viszkozitás 25°C-on

Mosásállóság

UV-állóság

Színstabilitás

Tűzveszélyesség

Páraáteresztés

Megmunkálási hőmérséklet

pH

Alkalmazási relatív páratartalom

Ellenállás a hőmérséklet-ingadozásnak

 

fehér és színkártya szerint

opálos

1,45 kg/liter +/-0.05

5000 – 7000 cps

kiváló

kiváló

kiváló

nem tűzveszélyes

kiváló

+5 ... +35°C

8–9

max. 80%

-30 ... +80°C

 

A hordozófelület előkészítése

A kezelni kívánt felületet gondosan meg kell tisztítani, eltávolítva az esetleges penészt, és a korábbi festések maradványait, ha azok nem tapadnak elég jól a hordozófelületre.

A nedvesség- és penészfoltokat dörzspapírral minél jobban el kell távolítani.

Teljesen el kell távolítani a zsírokat, olajokat vagy más típusú szennyeződéseket, amelyek leronthatják a bevonat tapadását.

Ellenőrizni kell, hogy a festeni kívánt felületek jól megszáradtak-e.

 

Felhordás

Ecsettel, hengerrel vagy szórással, az igényeknek megfelelően. A kezelendő felületet alaposan meg kell tisztítani és szárítani, ne maradjon rajta por vagy régi porladó festés, ilyen esetben finom dörzspapírral le kell csiszolni, és a hordozófelületet Superfix fixáló szerrel kell lezárni. Célszerű a Magnesite Extra festéket két rétegben felvinni, a relatív páratartalomtól és a hőmérséklettől függően 8-12 órás szünettel a két réteg között.

A padlót, illetve a berendezési tárgyakat óvni kell a lecsöpögő terméktől, mert száradás után eltávolítása nehéz.

 

Hígítás

A terméket a felviteltől függően max. 15%-ban lehet hígítani vízzel.

A szerszámokat használat után azonnal el kell mosni, nehogy rájuk száradjon a festék, mert akkor használhatatlanná válnak.

 

Elméleti kiadósság

A kiadósság függ a kezelendő hordozófelülettől. Átlagosan 1 liter termék 1 rétegben kb. 8-9 m2 felületre elegendő.

 

Eltarthatóság

A termék normál kezelési és tárolási körülmények között stabil.

+5°C és +35°C közötti hőmérsékleten tárolva, az eredeti felbontatlan tárolóedényekben, fagytól, és a túl nagy hőtől védve a termék kb. 12 hónapig tartható el.

 

Figyelmeztetések

A termék normál használat esetén nem káros a felhasználó személyekre. Munka közben tilos enni, inni és dohányozni. Használata során személyi védő­esz­kö­zö­ket kell viselni, mint védőkesztyű, védőszemüveg és védőmaszk, az ajtókat és ablakokat nyitva kell tartani.

BELÉLEGZÉS: Vigyük a sérültet a szabad levegőre. Nehéz légzés esetén, részesítsük mesterséges lélegeztetésben és forduljunk orvoshoz.

LENYELÉS: Forduljunk orvoshoz; hánytatni csak az orvos utasítására szabad; tilos az eszméletlen betegnek bármit szájon keresztül beadni.

SZEM ÉS BŐR: Mossuk le bő vízzel, ha az irritáció nem múlik, akkor forduljunk orvoshoz.

További információk a biztonsági adatlapon találhatók.

 

Egyéni védelem

A bevált ipari higiéniás szabályokat kell követni, a megfelelő egyéni védőeszközöket kell viselni, például kesztyűt és munkaköpenyt. Munka közben tilos enni vagy dohányozni; evés előtt és a munka végén kezet kell mosni. Az egészségügyi ellenőrzéseket az orvos megítélése szerinti gyakorisággal és módon kell elvégezni.