Overlack

Overlack

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 15kg

LEÍRÁS Egykomponensű, vizes bázisú akril zománc.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Az Overlack egy környezetbarát, szagtalan, speciális akrilgyantából készült termék, melynek köszönhető a készítmény jó minősége és tartóssága. Nagyon jól tapad különféle felületekhez, mint műanyag, horganyzott lemez, PVC, fa, fém, beton. Környezetbarát, mivel nem tartalmaz krómot, ólmot és terpentint.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK Az Overlack egy sokoldalúan felhasználható festékfajta. Mivel szagtalan, kifejezetten alkalmas lakóterek beltéri festésére, mint ablakok, ajtók, termokonvektorok, stb. Kültéri használat esetén bármilyen környezetben védelmet nyújt a falfelületnek.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK  

A bevonat fizikai állapota:  fényes, igény szerint matt
Színek:   RAL színskála       
Sűrűség 20°C-on:    1.2 kg/lt +/- 0.05
Viszkozitás 25°C-on:  3500 - 5500 cps 
Pormentes idő 20°C-on:  2 óra
Fedőfesthetőség 20°C-on:  5 óra
Száradási idő 60°C-on:  12 óra  

FELHORDÁS Az Overlack szükség szerint felhordható ecsettel, hengerrel vagy szórással. A kezelendő felületet le kell csiszolni, annak száraznak, tisztának, olaj, zsír és egyéb, a munka kimenetelét módosító szennyező anyagoktól mentesnek kell lennie. Az esetlegesen a felülethez nem jól tapadó vagy porló részeket kefével és csiszolással el kell távolítani. Fém felületek bevonataként a felhordás előtt ajánlott egy réteg rozsdagátló alapozó alkalmazása.

HÍGÍTÁS A termék használatra kész állapotban van. Ha szükséges, az első réteghez maximum 5%-ban ivóvízzel hígítható. Szóráshoz a terméket 15%-ban szükséges ivóvízzel hígítani. Az eszközök tisztítására víz használható.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől és az alkalmazni kívánt felhordási módtól. Átlagosan 6-7m2 felülethez 1kg anyag szükséges.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.