Picacrom

Picacrom

KISZERELÉS: 1Kg, 5Kg, 20Kg

LEÍRÁS: Horganyzott felületek és öntvények bevonóanyagaként használható egykomponensű zománc.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: Plasztifikált, módosított akrilgyanta alapú termék. Kiválóan tapad fém felületekhez, mint horganyott lemez, acél, réz, alumínium és könnyű öntvények. A Picacrom egy kemény/rugalmas végső struktúrát képez, mely ellenálló az időjárás viszontagságaival és a hőmérséklet ingadozásokkal szemben. Továbbá jó a fedőképessége és +5°C és +35°C közötti hőmérséklet intervallumban is könnyen felhordható.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: A Picacrom egy speciális, horganyzott felületek vagy öntvények (például nehéz vasszerkezetek, előregyártott ipari elemek, lemezbevonatok, fémdobozok, csővezetékek, tetőcsatornák, kerítések, ablakrácsok, és kapuk) védőbevonataként alkalmazható festék. 

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Színek: RAL színskála
Fizikai állapot: félfényes
Fajsúly: 1.15 kg/lt +/- 0.05 
Brookfield viszkozitás 25°C-on: 4000 - 6000 cps
Pormentes idő 20°C-on, RP 60%: 2 óra
Fedőfesthetőség 20°C-on: 8 - 12 óra
Teljes száradási idő 20°C-on: 12 óra 
Tapadás megfelelően zsírtalanított és portalanított felületekhez: 100%
Ütésállóság: nagyon jó
Hőmérséklet ingadozással szembeni ellenállás: -30°C és +100°C között
Dörzsállóság: nagyon jó 
Édes és sós vizzel szembeni ellenállás: nagyon jó 
Dielektromos állandó: 10.000 V/mm 
 

FELHORDÁS: A felhordás végezhető ecsettel, hengerrel vagy szórással, közvetlenül a felületre. A kezelendő felületet gondosan meg kell tisztítani és zsírtalanítani; az elöregedett, a felülethez nem megfelelően tapadó festékbevonatot el kell távolítani. Szükség esetén finom csiszolópapírral át lehet csiszolni. Galván korróziónak kitett horganyzott lemezek esetén a felületet előzetesen Picarust speciális alapozóval szükséges kezelni. (Kérem használat előtt olvassa el a termék technikai adatlapját.)

HÍGÍTÁS: A festéket speciális Diluente Jolly hígítóval kell hígítani, ecsetelés és hengerelés esetén maximum 10%-os, szórással történő felhordás esetén pedig 15%-os arányban.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: Átlagosan 1 liter készítmény 6 - 7 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 24 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.