Picafloor

Picafloor

KISZERELÉS: 1L,5L,20L

LEÍRÁS: Metakril gyanta alapú portaszító és savkorrózió-álló (beton) beeresztő védőbevonat. 

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: A Picafloor egy egykomponensű, alacsony viszkozitású folyékony készítmény, amely mélyen beivódik a kezelt felület szerkezetébe. A Picafloor speciális termoplasztikus polimereket tartalmaz, amelyek megkötő, víztaszító, védő és rozsdásodásgátló hatást gyakorolnak a kezelt anyagra. A Picafloorral kezelt betonfelületen többé nem tud teret hódítani a savkorrózió és a felület sárgulása, mosásálló, ellenáll a savas esőnek, rossz légköri hatásoknak, akár ipari környezetben is.  A Picafloor  kapható: átlátszó és színezett verzióban is.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: A Picafloor függőleges és vizszíntes beton felületek megerősítésére és védelmére alkalmas speciális készítmény. Tökéletes beltéri padlózatok kezelésére, mint garázsok, raktárak, pincék, stb. és kültéri felületekre, mint szabadtéri tárolók, parkolók, utak, udvarok, stb. A Picafloor jelentős előnye, hogy felhasználható frissen készült beton felületek védelmére és portalanítására is. Valóban, eltérően a hagyományos portalanító bevonatoktól, amik felhordása csak  jól kiszáradt betonfelületre lehetséges, az átlátszó Picafloor a betonozást követően már 8 órával alkalmazható 

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Fizikai állapot    folyékony
Változatok (fényes és matt)   átlátszó, semleges és színes 
Színek   RAL színskála
Az átlátszó készítmény sűrűsége  0.98 kg/lt. +/- 0.05 
A színes készítmény sűrűsége  
1.15 kg/lt. +/- 0.05
Brookfield viszkozitás, átlátszó 20°C-on  150 - 300 cps
Brookfield viszkozitás, színes 20°C-on  1500 - 3000 cps
Hőmérséklet ingadozással szembeni ellenállás  -35°C és +90°C között
Felhordási hőmérséklet  +7°C és +35°C között


FELHORDÁS: A Picafloor felhordását ecseteléssel, hengereléssel vagy szórással kell végezni. Az átlátszó változat a betonozást követően már 8 órával is felhordható. A színes Picafloor felhordásához nagyjából 10 nap várakozási időt szükséges hagyni. Ajánlott továbbá megcsiszolni a felületet a képződött cementtej eltávolításához. A régi beton felületeket a Picafloor felhordása előtt alaposan meg kell tisztítani.

HÍGÍTÁS: Az átlátszó készítmény használatra kész, további hígításra nincs szükség. Ha szükséges, hígításhoz és az eszközök tisztítására Diluente Jolly hígító használható. A színes változatot maximum 10-15%-os arányban Diluente Jollyval kell hígítani.

 

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: A kiadósság függ a kezelendő felület porózusságától. Általánosságban 1 liter Picafloor (átlátszó) 8-10 m2, míg 1 liter Picafloor  (színes) nagyjából 5-6 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS: A termék gyúlékony anyagokat tartalmaz. Tárolja a készítményt hűvös, jól szellőző helyen, távol nyílt lángtól és hőforrástól. Eredeti, bontatlan csomagolásban a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot