Picalast WR

Picalast WR

KISZERELÉS: 2,5Kg, 5Kg, 20Kg

LEÍRÁS: Egykomponensű folyékony színes elasztomer membrán, vizes bázisú, jól ellenáll a vízpangásokkal szemben.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: A Picalast WR egy rugalmasított, módosított szintetikus elasztomer gyanta alapú termék. Elasztikus, tökéletesen tapad a felülethez, fokozottan ellenáll a víznek, még vízpangás esetén is. A Picalast WR ellenáll az UV sugaraknak és az agresszív tengeri és ipari környezetnek. Oldószertől és mérgező anyagoktól mentes termék.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: A Picalast WR alkalmazható, bitumenes lemezzel készített vízmentesítés felújítására, teraszok, burkolatok, előtetők, térszín alatti falak, tetőcsatornák, stb. vízmentesítésére. Alkalmas beton építmények, virágládák és nem agresszív vizek tárolására szolgáló tartályok elasztikus rozsdagátló bevonataként. Járható az esedékes karbantartási munkálatok idejére.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK:

Színek  fehér, szürke, piros, zöld 
Fajsúly   1,4 kg/l +/- 0.05
Szárazanyag (súly)   65 % +/- 2 %
Megnyúlás   400 % 
Viszkozitás 20°C-on   12000 – 16000 cps
Pormentes idő 20°C-on RP 60%   5 - 6 óra
Teljes kikeményedési idő    2 nap
Működési hőmérséklet tartomány   -20°C és +75°C között
Felhordási hőmérséklet   +7°C és +35°C között
Hőállóság   >100°C
Gyúlékonyság   nem gyúlékony

FELHORDÁS: A kezelendő felületnek száraznak, tisztának, zsír-, por- és egyéb nedvszívó és szennyező anyagtól mentesnek kell lennie. A nagyon sima, például mázas tégla vagy kerámiatégla felületeket korongos csiszológéppel vagy szemcseszórógéppel kell érdessé tenni. Nedvszívó felület esetén a Picalast WR felhordása előtt a felületet megfelelően hígított Superfix falfixálóval kell előkezelni. A felhordás végezhető ecsettel vagy gyapjúhengerrel, több rétegben. Tökéletesen vízmentes felülethez ajánlott a bevonatot hálóval vagy üvegpaplannal ellátni. A termék +7°C és +35°C közötti hőmérsékleten alkalmazható. A felhordást követően, amennyiben a felület tapadós marad, a tapadósságot ipari talkum felületre szórásával lehet eltüntetni. Kerülje a termék felhordását rossz időjárási körülmények között.

HÍGÍTÁS: A termék használatra kész, hígítást nem igényel. Esetleges hígításhoz és a szükséges eszközök tisztításához tiszta víz használható.

KIADÓSSÁG: Tökéletesen vízmentes felület kialakításához legalább 2kg/m2 anyag szükséges.

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.