Picar U

Picar U

KISZERELÉS: 3+1kg, 15+5kg

LEÍRÁS Kétkomponensű, poliuretán zománcfesték, alifás edzővel.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK  A termék nagyon ellenálló a fénnyel és az időjárás viszontagságaival szemben,jól ellenáll víznek, tisztítószereknek és oldószereknek, tökéletesen dörzsálló és vegyszerálló, nagyjából 120 °C-ig hőálló. Ezen a hőmérsékleten azonban már bekövetkezhet a bevonat sárgulása.

ALKALMAZÁSI TERÜLET  A Picar U egy speciális, ipari karosszériák, fémszerkezetek és acél hidraulikus berendezések bevonataként használható festékfajta. Felhasználható faanyagok, műanyagok, papír, horganyzott lemez, poliészter vagy polikarbonát felületek, beton padlózatok festésére. Alkalmas végső felületképző rétegként epoxigyanta padlózatokhoz is.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Színek:  RAL színskála      
Fajsúly:  1.35 kg/lt. +/- 0.05 
Brookfield viszkozitás 25°C-on:  4500 - 6000 cps
Szárazanyag (% súlyarány):  70 % +/- 2 %
A : B keverési súlyarány (A = bázis; B = edző):  3 : 1   
Fazékidő (felhasználhatósági idő):  4 óra 
Pormentes idő 20 °C-on:  30 perc 
Fedőfesthető 20°C-on:  4 - 6 óra
Teljes kikeményedési idő 20°C-on:  48 óra
Ajánlott rétegvastagság:  60 – 80 mikron

A MASSZA ELŐKÉSZÍTÉSE Gondosan keverje össze a két komponenst a megadott arányban.  Ezt követően ecseteléshez és hengereléshez hígítsa poliuretán hígítóval maximum 10%-os, szóráshoz maximum 15 %-os arányban.

FELHORDÁS A felhordás végezhető ecseteléssel, hergereléssel vagy szórással. A kezelendő felületnek megfelelően tisztának, olaj- és zsírmentesnek és nedvszívó szennyező anyagoktól mentesnek kell lennie. A fém hordozófelületeket ajánlott előkezelni Ridupox Z25 epoxi rozsdásodásgátló alapozóval.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1kg készítmény 5 - 6 m2 felületre elegendő.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.