Polisinter MD

Polisinter MD

KISZERELÉS: 3+1kg, 15+5kg

LEÍRÁS Kétkomponensű, gyors száradású poliuretán zománcfesték, alifás edzővel.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK A termék kiválóan tapad beton, gyanta, fém és bitumen felületekhez. Jó ellenálló képességgel rendelkezik az időjárás viszontagságaival, a vízzel és a tisztítószerekkel szemben. Karcálló, járható gyalogosan és járművekkel. Az alifás edző jó színtartó képességet kölcsönöz a terméknek.

ALKALMAZÁSI TERÜLET A Polisinter MD egy sokoldalúan alkalmazható zománcfesték. Felhasználható fémszerkezetek festéséhez, beton felületekhez, beton, gyanta és bitumen ipari padlók és fa felületek bevonataként.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Színek:  RAL színskála  
Fizikai állapot:  fényes
Sűrűség 20°C (A + B):  1.32 kg/l +/- 0.05
Brookfield viszkozitás 20°C-on:  600 – 800 cps
A:B keverési arány (A = bázis, B = edző):  3:1
Fazékidő (felhasználhatósági idő):  100 perc
Pormentes idő 20°C-on: RP 60 %  30 perc
Fedőfesthető 20°C-on: RP 60 %   8 - 10 óra
Kikeményedési idő 20°C-on:  24 óra  
Hőállóság:  36 óra
Hőmérséklet ingadozással szembeni ellenállás:  -30°C és +75°C között
Dörzsállóság (Taber 1000 fordulat):  < 100 mg
Tapadás betonhoz:  nagyon jó 
Felhordási hőmérséklet:  +10°C és +30°C között
Ajánlott rétegvastagság (fém felület):  60 – 80 mikron 
Ajánlott rétegvastagság (beton felület):  80 – 100 mikron
 

A MASSZA ELŐKÉSZÍTÉSE Gondosan keverje össze a két komponenst a megadott arányban. A komponensek összekeverését követően ecseteléshez és hengereléshez a készítmény használatra kész állapotú, míg szórással történő felhordás esetén maximum 10%-os arányban poliuretán festékekhez ajánlott hígítóval szükséges hígítani.

FELHORDÁS A felhordás végezhető ecseteléssel, hengereléssel és szórással. A kezelendő felületet le kell csiszolni, annak száraznak, tisztának, olaj-, zsír- és egyéb szennyező anyagtól mentesnek kell lennie. A fém hordozófelületet Ridupox Z25 epoxi rozsdásodásgátló alapozóval, a beton és minden más, nem fém felületet vizes alapú Idropox Primer H2O epoxi beeresztővel vagy esetleg oldószermentes, kétkomponensű REPOX PRIMER epoxi alapozóval kell előkezelni. A régi, még jól tapadó festékes felületet át kell csiszolni, a keletkező port teljesen el kell távolítani. Ne alkalmazza a terméket nedves felületre vagy a levegő 75%-osnál nagyobb nedvességtartalma esetén.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől és az igényelt rétegvastagságtól. Átlagosan 1 kg készítmény (A+B) nagyjából 5-6 m2 felület kezelésére elegendő.