Polisinter PTR fényes

Polisinter PTR fényes

KISZERELÉS: 2+1Kg, 10+5Kg

 LEÍRÁS: Kétkomponensű, átlátszó poliuretán zománcfesték padlóburkolatokhoz.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: A Polisinter PTR egy vízzel, tisztítószerekkel, oldószerekkel, savas és lúgos oldatokkal szemben rendkívül ellenálló készítmény. Karcálló, kiválóan tapad beton és gyantás felületekhez. Az alifás edző jó színtartó képességet kölcsönöz, ezért nem színeződik el.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: A Polisinter PTR egy átlátszó zománc, mely kifejezetten alkalmas lakossági és ipari padlók festésére. Rendkívül alkalmas olyan területeken, ahol meg kell felelni a járhatóság és a kémiai ellenállóképesség nagyon szigorú követelményeinek, például lakossági és ipari padlók, konzervipari üzemek különböző részlegei, vegyipari üzemek, gyógyszergyárak, raktárak, kórházak, menzák, iskolák, üzletek esetében.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK:

Színek   átlátszó
Sűrűség 20°C-on   1,0 kg/lt +/- 0.05
A : B keverési súlyarány  (A = bázis; B = edző)   2 : 1
Fazékidő (felhasználhatósági idő) 20°C-on RP 60%   150 perc  
Pormentes idő 20°C-on, RP 60 %   
40 perc
Fedőfesthetőség 20°C-on   8 óra 
Teljes kikeményedési idő 20°C-on  24 óra
Használatba vétel   72 óra
Teljes polimerizálódási idő   6 nap
Ajánlott rétegvastagság Kb. 90 mikron

A MASSZA ELŐKÉSZÍTÉSE: Gondosan keverje össze a két komponenst a megadott arányban. Az összekeverést követően ecsetelés és hengerelés esetén a készítmény használatra kész, míg szórással történő felhordás esetén poliuretán hígítóval kell hígítani, maximum 10%-os arányban. A felhordáshoz szükséges eszközök tisztítására poliuretán hígító vagy tiszta aceton használható.

FELHORDÁS: A felhordás végezhető ecseteléssel, hengereléssel vagy szórással. A beton felületeket gondosan meg kell tisztítani és előkezelni Repox Primer  vagy Idropox Primer H2O  vízes alapú alapozóval. Az epoxival, poliuretánnal vagy egyéb anyagokkal előkezelt beton felületek esetén nincs szükség további alapozók felhordására, elegendő a felület alapos átcsiszolása. A termék alkalmazása a felület nedvessége és magas páratartalom esetén egyáltalán nem ajánlott.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: A kiadósság függ a kezelendő felülettől és a kívánt rétegvastagságtól. Átlagosan 1kg készítmény 10 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.