Relux

Relux

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 20kg

LEÍRÁS Gyors száradású szintetikus zománc.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Alkidgyanta alapú gyors száradású festék. Rendkívül gyors száradású, könnyen felhordható, karcolás- és ütésálló, kitűnő tapadás a felülethez, kiváló ellenállóképességű a környezeti hatásokkal és a fény káros hatásával szemben.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET A Relux felhasználható fémszerkezetek, ipari gépek, gyártósorok, mezőgazdasági gépek, oszlopok és vasszerkezetek stb. védőbevonataként.

MECHANIKAI TUALJDONSÁGOK

Színek:  RAL színskála
Fizikai állapot:  magasfényű
Fényességi fok (magasfényű):  85 gloss 
Szárazanyag:  55 % +/- 2%
Fajsúly: 1.15 kg/lt +/- 0.05  
Brookfield viszkozitás 25 °C-on:  700 - 1800 cps
Szemcsenagyság:  < 7 µm
Pormentes idő 20 °C-on 60 % relatív nedvességtartalom esetén:  10 perc
Fedőfesthető 20 °C-on:  2 óra
Teljes száradási idő 20 °C-on:  4 óra  
Dörzsállóság:  jó 
Hidrolízissel szembeni ellenállás:   nagyon jó
UV sugarakkal szembeni ellenállás:  nagyon jó   
Ajánlott rétegvastagság:  60 - 80 mikron

ALKALMAZÁS A terméket ecsettel hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. A kezeledő felületet meg kell tisztítani, el kell távolítani a régi málló festéket, a felületnek olaj- és zsírmentesnek és megfelelően száraznak kell lennie. Ahol szükséges, finom csiszolópapírral kell átcsiszolni. Nyers fát ajánlott előkezelni Unifondo alapozóval. Fém felület kezelése esetén Air Sint U korróziógátló alapozó szükséges. Nagy súlyú tárgyak kezelése esetén, azokat csak abban az esetben helyezzük a festett oldalukra, ha meggyőződtünk a festékréteg teljes száradásáról.

HÍGÍTÁS A Reluxot nitrohígítóval és Poliuretán hígítóval maximum 15%-os arányban lehet hígítani. A festéshez használt eszközök tisztítására nitrohígítót vagy tiszta acetont használjon.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a megmunkálandó felülettől és a rétegvastagságtól. Átlagosan 1 kg készítmény nagyjából 7 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 24 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőruházatot, védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot