Repoflex PV/BA

Repoflex PV/BA

KISZERELÉS: 12+3kg, 20+5kg

LEÍRÁS Nagy kémiai és mechanikai ellenálló képességű kétkomponensű epoxi padlóbevonat.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Oldószermentes epoxi gyanta alapú kétkomponensű készítmény, töltőanyagokkal és pigmentekkel. Tökéletesen tapad beton, tégla, kő és SA2,5 fokú homokfúvott acél felületre. Jó mechanikai ellenálló képességgel rendelkezik, jól ellenáll a fénysugaraknak, kiválóan ellenáll olyan kémiai szerekkel szemben, mint savak, lúgok és sóoldatok.

ALKALMAZÁSI TERÜLET A Repoflex PVBA alkalmazható ipari és lakossági beton vagy gyanta padlók közepes rétegvastagságú bevonataként, ha fokozott kémiai és mechanikai ellenálló képességre van szükség. Tökéletesen alkalmazható szerelőműhelyek, üzemrészek, raktárak, folyosók, kiállítóterek, stb. festésére. A Repoflex PVBA-val késztett padlóburkolatok könnyen tisztíthatók, jó kopásállósággal rendelkeznek és ellenállnak a gumis kerekű járművekkel végzett állandó igénybevételnek. A Repoflex PVBA-val 400 és 600 mikron közötti rétegvastagságot lehet elérni, a padló felhasználásának függvényében.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Sűrűség 20°C-on (A+B)  1,40 kg/l +/- 0.05
Szárazanyag A:B  88 % +/- 2 %
keverési arány (A = bázis, B = edző)  4 : 1
Fazékidő (felhasználhatósági idő) 20°C-on  45 perc
Pormentes idő 20°C-on  6 óra 
Fedőfesthető 20°C-on  12 óra, maximum 24 óra
Kikeményedési idő 20°C-on 24 óra 
Teljes polimerizálódási idő  5 - 6 nap
Savas oldatokkal szembeni ellenállás  jó
Lúgos oldatokkal szembeni ellenállás  jó 
Hőmérséklet ingadozással szembeni ellenállás  -20°C és +80°C között
Felhordási hőmérséklet  +7°C és +35°C között
 

A MASSZA ELŐKÉSZÍTÉSE Gondosan keverje össze a két komponenst a megadott arányban. Az összekeverést követően a termék használatra kész állapotú, nem igényel hígítást. Ha esetleg hígításra van szükség, használjon Epoxi hígítót vagy Diluente PE , maximum 5%os arányban.

FELHORDÁS A felhordás végezhető ecseteléssel vagy hengereléssel. A kezelendő felületnek tisztának, zsírmentesnek és száraznak kell lennie, egy kétkomponensű epoxi primerrel előkezelést kell végezni. Az esetlegesen előkezelt felületeket egyéni igényeknek megfelelően Idropox Primer H2O vagy Repox Primer alapozóval kell kezelni, azzal a céllal, hogy konszolidáljuk a felületet és megkönnyítsük a bevonat tapadását.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 400g termék 1 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS A termék stabil normális tárolási és felhasználási körülmények között. A terméket +5°C és +35°C közötti hőmérsékleten kell tárolni. Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tartható el.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére.

SZEMBE KERÜLVE: Öblögessen azonnal bőséges vízzel legalább 15 percen keresztül. Forduljon orvoshoz.

BŐRREL ÉRINTKEZVE: Öblögessen azonnal bőséges vízzel. Távolíts el a szennyezett ruhadarabokat. Ha az irritáció továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz. Újrahasználat előtt a szennyezett ruhadarabokat ki kell mosni.

BELÉLEGZÉSKOR: Vigye a sérültet friss levegőre. Nehézkes lélegzés esetén forduljon azonnal orvoshoz.

LENYELÉSKOR: Forduljon azonnal orvoshoz. Hánytatni csak az orvos utasítására szabad. Eszméletlen személynek soha nem szabad semmit adni szájon át és az orvos engedélye nélkül. Kérem olvassa el a termék biztonsági adatlapját.

EGYÉNI VÉDELEM Tartsa be a megfelelő ipari higiéniai szabályokat, alkalmazzon az adott munkának megfelelő egyéni védőfelszerelést, mint kesztyű és munkaruha. Az anyag alkalmazása közben nem szabad enni, inni és dohányozni. Mosson kezet étkezés előtt és az anyag használata után. Ajánlott az orvos által meghatározott időközönként orvosi vizsgálaton résztvenni.