Repox Primer

Repox Primer

KISZERELÉS: 2+1kg, 10+5kg

LEÍRÁS Nagy tapadóképességű, oldószermentes, kétkomponensű epoxi primer.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK A terméket nagy tapadóképesség jellemzi beton, burkolótégla, klinker, aszfalt, fa és fém felületekhez. Vízhatlan, egységes és nagy kitöltőképességű film réteget képez a felületen.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK A Repox Primer alkalmas minden olyan munkához, ahol a betonra rendkívüli masszív ès jó tapadású fedőréteg felvitele szükséges. A Repox Primer használata elengedhetetlen a párazáró fóliával nem rendelkező padlózatok esetén, mivel kémiai védelmet biztosít, amely megakadályozza a padlóburkolat vizesedését. Így, a következő, kis, közép vagy nagy rétegvastagságú gyanta alapú bevonatoknál elkerüljük a festék felpuposodását és elválását a felülettől.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Sűrűség 20°C:1.15 kg/l +/- 0.05 
Viszkozitás 25°C-on: 400 - 700 cps 
A:B keverési arány (A = bázis; B = edző):  100 : 50
Fazékidő (felhasználhatósági idő) 20°C-on:  40 perc
Pormentes idő 20°C-on:  2 óra 
Fedőfesthetőség 20°C-on: 8 - 10 óra, max. 20 óra
Felhordási hőmérséklet:  +7°C és +30°C között
 

A MASSZA ELŐKÉSZÍTÉSE Keverőgép segítségével gondosan keverje össze a két komponenst a megadott arányban. Ezt követően a termék használatra kész, további hígításra nincs szükség. A Repox Primer tölthető kvarchomokkal, így olyan habarcsot kapunk, amely alkalmazható például szemcseszórt padlózatok glettelésére. Ebben az esetben ajánlott 3 rész kvarchomokot (0.1-0.4 mm) és 1 rész Repox Primer (A+B komponens már keverve) használni. 50%-ban kvarccal töltve (0.1-0.4 szemcsenagyság) egy kiváló primert kapunk, melyet a padlókiegyenlítő alkalmazása előtt szükséges felhordani.

FELHORDÁS A felhordás végezhető ecseteléssel, hengereléssel vagy szórással. Amennyiben a Repox Primer-t gletteléshez használjuk, a felhordás spakli vagy glettvas segítségével történik 

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE Az új készítésű és legalább 28 napos beton felületeket szemcseszórással vagy esetleg gépi csiszolással szükséges megtisztítani a felületen képződő cementtej eltávolításához. Az elöregedett beton felületekről eltávolítjuk a pár milliméteres, esetlegesen málló vagy kémiai anyagokkal szennyezett felső réteget (olaj, zsír vagy egyéb). Burkolótéglás padlózat esetén a felületet arra alkalmas géppel szemcseszórással kell megtisztítani. A szemcseszórás egy részről tökéletesen megtisztítja a bevonandó felületet, másrészről a felületet érdessé is teszi, ami által növekszik a gyantás padlózat tapadása. 

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a kezelendő felülettől és a felhordás módjától. • Mint tapadásjavító alapozó, 1 kg Repox Primer 5 m2 felület kezeléséhez elegendő. • Mint párazáró alapozó, 1 kg Repox Primer 2 m2 felület kezeléséhez elegendő. • Mint a habarcs kötőanyaga gletteléshez 1 kg Repox Primerből nagyjából 4 kg habarcs készíthető, amely 10 m2 felület kezeléséhez elegendő.

TÁROLÁS A készítmény stabil normál tárolási és alkalmazási körülmények között. Tárolja a terméket +5°C és +35°C közötti hőmérsékleten. Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 18 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére.

SZEMBE KERÜLÉSKOR: A szemet azonnal és legalább 15 percen keresztül kell öblögetni bőséges folyóvízzel. Orvoshoz kell fordulni.

BŐRREL ÉRINTKEZVE: Azonnal mossa le a bőrt bőséges vízzel. A szennyezett ruhadarabokat el kell távolítani. Ha az irritáció nem múlik, orvoshoz kell fordulni. A szennyezett ruhadarabokat ismételt használat előtt alaposan ki kell mosni.

BELÉLEGZÉSKOR: Vigye a sérültet friss levegőre. Nehézkes lélegzés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

LENYELÉSKOR: Azonnal orvoshoz kell fordulni. Hánytatni csak az orvos utasítására szabad. Eszméletlen személynek soha nem szabad semmit adni szájon át és az orvos engedélye nélkül. Olvassa el a termék biztonsági adatlapját.

EGYÉNI VÉDELEM Tartsa be az ipari higiéniai szabályokat, használjon megfelelő egyéni védőfelszerelést, mint védőkesztyű és munkaruha. Az anyag alkalmazása közben nem szabad enni, inni és dohányozni. Mosson kezet bő szappanos vízzel étkezés előtt és az anyag használata után. Ajánlott orvos által meghatározott időközönként egészségügyi ellenőrzésen résztvenni.