Ridupox Z25 FM

Ridupox Z25 FM

KISZERELÉS: 5+1kg, 20+4kg

LEÍRÁS Kétkomponensű epoxi alapozó és közbenső bevonat, fémszerkezetekhez cinkfoszfát és vascsillám tartalommal. 
 
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK ÉS ALKALMAZÁSI TERÜLETEK  A termék kiválóan tapad mindenféle fém alapra, vegyszer- és kopásállósága jó, bármilyen fedőlakkal felülfesthető (poliuretán, epoxi stb.). A Ridupox Z/25 FM kifejezetten fémszerkezetek korrózióvédő kezelésére szolgál.  Jól alkalmazható tapadó alapozóként és közbenső rétegként a fedő zománcfestés előtt. A Ridupox Z/25 FM használatával megnövekszik a bevonat vastagsága, és így kedvezőbb mechanikai jellemzőket biztosít a kész hordozófelületnek. A Ridupox Z/25 FM egységesebbé is teszi a felületet, kitöltve az egyenetlenségeket, javítva ezáltal a későbbi fedőfestés tetszetős kinézetét. 
 
MŰSZAKI JELLEMZŐK

Szín:  Szürke  
Állag:   pasztaszerű folyadék  
Tix index:  > 2,5
Fajsúly 25 °C-on:   1.52 kg/l +/- 0.05
Szárazanyag m/m% : 82 % +/- 2%
Keverési arány A:B (A = alap, B = edző):    5 : 1 súlyarány
Pot-life (megmunkálhatósági idő) 20 °C-on:   90 perc
Érintési száradási idő 20 °C-on:    6 óra 
Felülfesthetőségi idő 20 °C-on:   12 óra
Teljes polimerizálódási idő 20 °C-on:    6 nap  
Felhordási hőmérséklet:  + 7 °C … + 40 °C
Hőingadozási ellenállás:  - 35 °C … + 85 °C
Gyulladáspont:  > 120 °C 
Javasolt rétegvastagság:  150 … 300 mikron
Kopásállóság:  kiváló  
Baktériumállóság:    nem támadják meg 
 
 

ELŐKÉSZÍTÉS Keverjük össze alaposan a megadott arányban a két összetevőt, amíg homogén pasztát nem kapunk (a tökéletlen polimerizáció elkerülése érdekében). Az alkotók összekeverése után a termék használatra kész. A szerszámok tisztítására és a termék esetleges hígítására használja az Epoxi hígítót. 
 
FELHORDÁS A Ridupox Z/25 FM ecsettel, hengerrel vagy szórással vihető fel. A hordozófelület hatékony védelme érdekében a következő műveleteket ajánlatos elvégezni: a felület Sa2½ típusú homokszórása, a Ridupox Z/25 FM felhordása egy vagy két rétegben az elérni kívánt rétegvastagságtól függően, felülfestés a fedőlakkal (epoxi, poliuretán vagy egyéb). Feltétlenül meg kell várni, amíg teljesen megszárad a Ridupox Z/25 FM réteg, és csak után szabad felülfesteni a fedőréteggel.  
 
ELMÉLETI KIADÓSSÁG Függ a felhordani kívánt bevonattól és a kezelendő felülettől. Átlagosan 1 kg termékkel kb. 3-4 m2 felület kezelhető le, az elérni kívánt rétegvastagságtól függően.