Silical

Silical

KISZERELÉS: 5Kg, 20Kg 

LEÍRÁS: Kálium-szilikát alapú dekoratív ásványi védőfesték. 

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: A Silical egy kálium-szilikát ásványi kötőanyag alapú festék, amely szilikátosodási folyamat útján lép kémiai reakcióba a vakolattal. A folyamatot a levegő nedvesség- és széndioxid tartalma segíti elő. A felhordott festék ennek a reakciónak köszönhetően fokozottan páraáteresztővé, de egyben vízhatlanná is válik. A Silical matt bevonatot képez a felületen, víztaszító, légáteresztő, fokozottan ellenáll a fénynek és légköri hatásoknak, megakadályozza algák és penészgombák kialakulását.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: A Silical alkalmazható fehér vagy színezett dekoratív végső ásványi védőbevonatként, lakossági felhasználásra, kültérre és beltérre egyaránt. Mivel a Silicallal létrehozhatók az antik falfestékekre jellemző különleges esztétikai- és színhatások, ezért a termék alkalmas történelmi belvárosok, kastélyok, régi épületek, templomok és villák festésére.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK:

Színek    színskála 
Sűrűség    1.7 kg/l +/- 0.05
Viszkozitás 25°C-on    5000 - 6000 cps
Szintetikus összetevő   < 5%
Vízpára diffúzió 370 g/m2  24 óra alatt 
Mosás ellenállóság   
2000 ciklus
Felhordási hőmérséklet   +10°C és +30°C között
Relatív páratartalom felhordáskor   max 75%
Fedőfesthetőség 20°C-on   24 óra
Száradási idő 20°C-on 48 óra

FELHORDÁS: A kezelendő felületnek száraznak, tisztának, olaj, zsír és egyéb szennyező anyagtól mentesnek kell lennie. Új vakolatok esetén alkalmazás előtt meg kell várni a 28 napos száradási időt. Ajánlott a felületet Silicalfix kálium-szilikát alapú mélyalapozóval előkezelni, biztosítva ezzel a felület egyenletes színét és matt jellegét. A felhordás végezhető ecseteléssel vagy hengereléssel. A szilikát nem használható olyan felületek esetén, amelyek nem ásványi alapú festékkel lettek kezelve, mivel így akadályozva lenne a felületi tapadásért felelős szilikátosodási folyamat.

TUDNIVALÓK AZ ALKALMAZÁSRÓL: - A készítményt csak legalább 28 napos, száraz és szintetikus termékkel előzetesen nem kezelt vakolatra szabad alkalmazni. - Kerülje a termék alkalmazását hideg és nedves időszakokban. - A terméket csak a megadott hőmérséklet és relatív páratartalom mellett szabad alkalmazni. A kezelt felületet az alkalmazást követő 48 órán át óvni kell az éjszakai fagyoktól és az esőtől.

HÍGÍTÁS: A Silical festéket a használatra kész Silicafix kálium-szilikátos hígítóval kell hígítani, nagyjából 10-15%-os arányban.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: Átlagosan 1kg készítmény nagyjából 3-4 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: A Silical egy erősen bázikus termék, ezért égési sérüléseket okozhat a bőrön és a szemen. Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot