Silicalfix

Silicalfix

KISZERELÉS: 5L

LEÍRÁS: Kálium-szilikát alapú mélyalapozó.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: A Silicalfix egy tejszerű fehér termék, amely nagyon jól behatol a kezelt felületbe, tökéletesen tapad régi és új vakolatokra is, mivel nem képez felületi filmréteget, hanem a szilikátosodási folyamat által kémiai úton tapad a felülethez. 

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK: A Silicalfix olyan felületek alapozásához alkalmazható, amelyeket szilikát alapú termékkel kezelnek. Alkalmazható még mosásálló és törlésálló akrilfestékek alapozójaként is. A termék használható hígítóként is a szilikátos festékekhez, 10-15%-os arányban.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Sűrűség   1.15 kg/l +/- 0.05
Pormentes idő 20°C-on RP 60%   3 óra
Fedőfesthető 20°C-on RP 60 %   12 óra, de maximum 24 óra
Száradási idő 20°C-on   24 óra 
Minimum felhordási hőmérséklet  + 5°C

FELHORDÁS: A Silicalfix felhordható ecseteléssel vagy hengereléssel, egy vagy két rétegben, a felület nedvszívó képességének függvényében. A kezelendő felületnek megfelelően tisztának kell lennie. A régi szilikátos festékmaradványokra felhordható, egyéb festékmaradványokat el kell távolítani, hogy minél hatékonyabban végbemehessen a szilikátosodási folyamat a vakolat és a Silicalfix között.

HÍGÍTÁS: Egy rész Silicalfix-et két rész vízzel kell hígítani.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: A kiadósság függ a kezelendő felülettől. Átlagosan 1 liter hígított készítmény 10 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: A Silicalfix egy erősen bázikus termék, ezért égési sérüléseket okozhat a bőrön és a szemen. Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.