Sinter E

Sinter E

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 20kg

LEÍRÁS Levegőn száradó szintetikus zománc. 
 
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK   Módosított normál szénláncú, alkidgyanta alapú, nem sárguló termék. Fokozottan ellenáll az időjárás viszontagságainak, légköri viszonyoknak és a fénynek. Vízzel, nedvességgel szemben rendkívül ellenálló. Jól tapad a felülethez, tökéletes fedőképesség és könnyű felhordás jellemzi. 
 
ALKALMAZÁSI TERÜLET  A Sinter E egyaránt alkalmazható kültéren és beltéren vas, fa és megfelelően kezelt falak esetén. Alkalmazható az iparban, építőiparban és otthoni barkácsolási munkálatokhoz. 
 
MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK 

Színek: RAL színskála
Fizikai állapot:  selyemfényű  
Szárazanyag:  70% +/- 2 %
Fajsúly:   1.15 kg/l +/- 0.05
Brookfield viszkozitás  25°C-on:  3000 - 4000 cps
Szemcsenagyság:  < 7 µm
Pormentes idő 20°C-on:   2 óra
Fedőfesthetőség 20°C-on:  8 óra max. 24 óra
Teljes száradási idő 20°C-on:  12 óra 
 
FELHORDÁS  A termék felhordható ecseteléssel, hengereléssel vagy szórással. A kezelendő felületnek száraznak, tisztának és zsírmentesnek kell lennie és mentesnek az elöregedett, nem megfelelően tapadó festékmaradványoktól. Szükség esetén finom csiszolópapírral át lehet csiszolni. Kezeletlen fafelület esetén ajánlott Unifondo alapozóval előkezelést végezni. Fémfelület esetén ajánlott Air Sint U rozsdásodásgátló alapozóval előkezelést végezni. 
 
HÍGÍTÁS
 A Sinter E-t lakkbenzin hígítóval vagy terpentinnel szükséges hígítani. Ecsetelés esetén a terméket maximum 5%-os arányban, szórás esetén maximum 10%-os arányban kell hígítani.  
 
ELMÉLETI KIADÓSSÁG  A kiadósság függ a kezelendő felülettől és a kívánt rétegvastagságtól. Normál nedvszívóképességű felület esetén és 40-50 mikron film rétegvastagság mellett a kiadósság literenként nagyjából 6-8 m2. 
 
TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a     termék nagyjából 12 hónapig tárolható. 
 
FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó     egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőfelszerelést: védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.