Speedlack 60

Speedlack 60

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 20kg

LEÍRÁS Gyors száradású alkid ipari zománc.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Rövid szénláncú olajokkal módosított alkidgyanta alapú termék. A Speedlack 60 egy nagyon gyors száradású termék. Könnyen felhordható, és kiváló tapadóképesség jellemzi, jó ellenállóképességgel rendelkezik a fény káros hatásaival szemben, környezeti hatásoknak fokozottan ellenáll.

ALKALMAZÁSI TERÜLET  A Speedlack 60 alkalmazható fémfelületek, ipari gépek, gyártósorok, mezőgazdasági gépek és acél felületek védőbevonataként.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK  

Színek:  Ral színskála
Fizikai állapot:  selyemfényű  65 gloss

Szárazanyag:  63 % +/- 2 %

Fajsúly:  1.30 kg/l +/- 0.05

Brookfield viszkozitás 25°C-on: 800 – 1100 cps

Pormentes idő 20°C-on:  RP 60 %10 perc

Fedőfesthető 20°C-on:  2 óra

Száradási idő 20°C-on:  6 óra

Teljes kikeményedés 20°C-on:
 
7 nap

Kopásállóság:  jó

Hidrolízissel szembeni ellenállás:  jó

UV sugarakkal szembeni ellenállás:  nagyon jó

Ajánlott rétegvastagság:  80 – 90 mikron
(két rétegben felvíve)

ALKALMAZÁS  A terméket ecsettel hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. A kezelendő felületnek száraznak, tisztának és zsírmentesnek kell lennie, a régi, málló festéket el kell távolítani. Ahol szükséges, finom csiszolópapírral kell átcsiszolni. Nyers fát ajánlott előkezelni Unifondo alapozóval. Fém felület kezelése esetén  Air Sint-U korróziógátló alapozó szükséges. Nagy súlyú tárgyak kezelése esetén, azokat csak abban az esetben helyezzük a festett oldalukra, ha meggyőződtünk a festékréteg teljes száradásáról.

HÍGÍTÁS A Speedlack 60-at nitrohígítóval nagyjából 10%-os arányban lehet hígítani. A festéshez használt eszközök tisztítására nitrohígítót vagy tiszta acetont használjon.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG  A kiadósság függ a megmunkálandó felülettől és a kívánt rétegvastagságtól. Átlagosan 1 kg készítmény nagyjából 6 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 12 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőruházatot, védőkesztyűt.