Speedlack 60 plus

Speedlack 60 plus

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 20kg

LEÍRÁS Gyors száradású szintetikus zománc, rozsdásodásgátló és védőbevonat.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Rövid szénláncú olajokkal módosított alkidgyanta alapú termék, cinkfoszfáttal, pigmentekkel, töltő- és adalékanyagokkal. A Speedlack 60 Plus egy nagyon gyors száradású termék. Könnyen felhordható, jó karcállóság és kiváló tapadóképesség jellemzi, fokozottan rozsdásodásgátló, jó ellenálló képességgel rendelkezik a fény káros hatásaival szemben, környezeti hatásoknak fokozottan ellenáll.

ALKALMAZÁSI TERÜLET A Speedlack 60 Plus alkalmazható fémfelületek, ipari gépek, gyártósorok, mezőgazdasági gépek, acél felületek, stb. védőbevonataként. Felhordása előtt nem szükséges rozsdásodásgátló réteg felvitele. 

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Színek:  RAL színskála
Fizikai állapot:  selyemfényű 60 gloss
Szárazanyag:  65 % +/- 2 %
Fajsúly:  1.35 kg/lt +/- 0.05
Brookfield viszkozitás 25°C-on:  900 – 1200 cps
Pormentes idő 20°C-on: RP 60 %  10 perc
Fedőfesthető 20°C-on:  2 óra
Teljes száradási idő 20°C-on:  6 óra
Kopásállóság:  jó 
Hidrolízissel szembeni ellenállás:  jó
UV sugarakkal szembeni ellenállás:  kiváló
Ajánlott rétegvastagság:  80 – 100 mikron

ALKALMAZÁS A terméket ecsettel hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. A kezelendő felületnek száraznak, tisztának és zsírmentesnek kell lennie, a régi, málló festéket el kell távolítani. Ahol szükséges, a rozsdásodott részek eltávolításához nagyon finom csiszolópapírral vagy kefével kell átcsiszolni a felületet. Nagy súlyú tárgyak kezelése esetén, azokat csak abban az esetben helyezzük a festett oldalukra, ha meggyőződtünk a festékréteg teljes száradásáról.

HÍGÍTÁS A Speedlack 60-at nitrohígítóval nagyjából 10%-os arányban kell hígítani. A festéshez használt eszközök tisztítására nitrohígítót vagy tiszta acetont használjon.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG A kiadósság függ a megmunkálandó felülettől és a kívánt rétegvastagságtól. Átlagosan 1 kg készítmény nagyjából 6 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 24 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőruházatot, védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.