Speedlack 70

Speedlack 70

KISZERELÉS: 1kg, 5kg, 20kg

LEÍRÁS Gyors száradású ipari zománc. 
 
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK Rövid szénláncú olajos, alkidgyanta alapú termék. Jellemző rá a gyors száradás, a könnyű felvitel, a jó kopásállóság, a kiváló tapadás a hordozófelülethez, a jó fényállóság és a fokozott ellenállás az időjárási hatásoknak. 
 
ALKALMAZÁSI TERÜLETEK 
A Speedlack 70 jól alkalmazható fémszerkezetek, ipari gépek, termelő berendezések, mezőgazdasági gépek, acélgyártmányok stb. védőbevonataként. hidak, ácsolt állványok és acél építmények korrózióvédő festésére. 
 
MŰSZAKI JELLEMZŐK

Színválaszték:  Ral színskála                                                               
Megjelenés:  selyemfényű
Szárazanyag:  60 % +/- 2 %
Fajsúly:  1.25 kg/l +/- 0.05
Brookfield viszkozitás 25°C-on:   800 – 1300 cps 
Felületi száradás 20°C-on: 10 perc
Felülfesthetőség 20°C-on:   2 óra 
Száradási idő 20°C-on:   6 óra 
Teljes kikötési idő:  7 nap  
Kopásállóság:    jó
Hidrolízis-állóság:  jó     
UV-állóság:   jó
Javasolt rétegvastagság:   70 – 90 mikron  (két rétegben)
 

FELHORDÁS A terméket ecsettel hengerrel vagy szórással kell felvinni. A kezelendő felületet gondosan meg kell tisztítani, zsírtalanítani és szárítani, ne maradjon rajta régi, nem tapadó festék. Ha szükséges, le kell csiszolni nagyon finom dörzspapírral.  Vasra történő felvitel esetén Air Sint-U korróziógátló alapozóval kell előkezelni a felületet. Nagyon nehéz alkatrészek lakkozása esetén nem szabad a festett alkatrészeket egymásra rakni, amíg teljesen meg nem száradt rajtuk a lakk ! 
 
HÍGÍTÁS A Speedlack 70 terméket kb. 10 % mennyiségű nitrohígítóval lehet hígítani. A szerszámok tisztítására nitrohígítót vagy tiszta acetont kell használni. 
 
KIADÓSSÁG A kiadósság függ a festendő felülettől és a kívánt rétegvastagságtól. Átlagosan 1 kg festék kb. 6 m2 felületre elegendő. 
 
ELTARTHATÓSÁG Az eredeti felbontatlan tárolóedényekben, fagytól, és a túl nagy hőtől védve a termék kb. 12 hónapig tartható el. 
 
FIGYELMEZTETÉSEK A termék normál használat esetén nem káros a felhasználó személyekre. Használata során tilos enni és dohányozni, és személyi védőeszközöket kell viselni, mint védőkesztyű, védőszemüveg és védőmaszk.