Superfix

Superfix

KISZERELÉS: 1L, 5L

LEÍRÁS: Vizes bázisú akril falfixáló mélyalapozó.

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK: A Superfix egy tejfehér színű készítmény, melyet nagyon jó penetráló képesség jellemez. Nagyon jól tapad régi és új vakolatokra, nyers betonba vagy előregyártott beton elemekre, és akár nedves és lúgos felületekre is. Légáteresztő.

ALKALMAZÁSI TERÜLET: A Superfix alapozóként alkalmazandó a falfestést megelőzően, mivel megerősíti az alap szilárdságát, javítja a bevonat tapadását, védi a bevonatot a falazásból származó káros hatásoktól. Ezen felül panel elemekre is használható, a habarcs tapadásának elősegítésére. A Superfix alkalmazása optimalizálja és gazdaságossá teszi a további fedőrétegek festékszükségletét. Kifejezetten alkalmas kültéri falakra, amelyeket közepes vagy nagy vastagságú műanyag alapú bevonattal kell ellátni.

MECHANIKAI TULAJDONSÁGOK

Sűrűség  1.03 kg/l +/- 0.05 
Viszkozitás  100 – 300 cps
pH  7,5 
Száradási idő 20°C-on  3 óra
Minimum felhordási hőmérséklet   +10°C és +35°C között 
Fedőfesthető 20°C-on 4 óra, maximum 16 óra

ALKALMAZÁS: A Superfix felhordható ecseteléssel, hengereléssel vagy szórással, egy vagy két rétegben, a felület nedvszívóképességétől függően.  A kezelendő felületnek száraznak, tisztának és pormentesnek kell lennie, mentesnek málló részektől és szennyező anyagoktól. Mohás vagy penészes felület esetén a falfelület megtisztítását követően Levax-al fertőtlenítő kezelést kell végezni. A következő lépés előtt ajánlott megvárni a falfixáló teljes száradását.

HÍGÍTÁS: Egy rész Superfixet 2 rész vízzel kell hígítani.

ELMÉLETI KIADÓSSÁG: A kiadósság függ a megmunkálandó felülettől. Átlagosan 1 liter hígított készítmény nagyjából 7-8 m2 felület kezelésére elegendő.

TÁROLÁS: Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól és túlzott melegtől védett helyen a termék nagyjából 15 hónapig tárolható.

FIGYELMEZTETÉS: Normál körülmények között a készítmény nem fejt ki káros hatást a dolgozó egészségére. A termék használata közben tilos enni, inni, dohányozni. Használjon védőruházatot, védőkesztyűt, védőszemüveget és maszkot.